Links

Trektellen

Op deze site kunt u alle trekresultaten zien van de telposten in Nederland en vele van buiten onze landsgrenzen. Maar ook de resultaten van diverse ringstations, waaronder die van VRS Nebularia, zijn er te vinden. Van ons ringstation worden alleen de gegevens van de vinkenbaan Westenschouwen getoond en de daarbij behorende trekgegevens.

trektellen.nl

Vogeltrekstation Nederland

De overkoepelende instantie voor al het ringonderzoek in Nederland. Op deze site zijn veel wetenswaardigheden over het vogelringen op terug te vinden. U kunt hier een melding doen als u een vogel met een ring heeft gevonden.

vogeltrekstation.nl

Het Zuid-Hollands Landschap

De natuurorganisatie die in Zuid-Holland een groot aantal natuurgebieden in beheer heeft. Voor VRS Nebularia een belangrijke partner omdat wij van hun gastvrijheid mogen genieten en in een aantal van hun terreinen ons onderzoek mogen verrichten.

zuidhollandslandschap.nl

Staatsbosbeheer

Ook met Staatsbosbeheer werken wij samen. Op de kop van Schouwen kunnen wij van diensten van Staatsbosbeheer gebruik maken. De noodzakelijke dode bomen die wij elk jaar nodig hebben om rond de druip te plaatsen, worden keurig door hen gezaagd en op de vinkenbaan afgeleverd. Ook de ontheffingen voor de parkeerplaats wordt door hun geregeld.

staatsbosbeheer.nl

Waterschap Scheldestromen

scheldestromen.nl

Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard

nvwk.nl

Natuur- en vogelwacht Schouwen-Duivenland

nvsd.nl

Foto’s mogelijk gemaakt door

Team VRS Nebularia